Top
Bottom

Logo Dimos Kileler 600dbi

Σκοπός - Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Τμήματα - Διδασκαλία

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Αρχιμουσικός - Μαέστρος: Χρήστος Μπαλανίκας

Ο Χρήστος Μπαλανίκας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το Δεκέμβριο του 1953. Τα πρώτα μαθήματα μουσικής τα πήρε στην Παλαιά Φιλαρμονική Κέρκυρας. Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας αρμονία, αντίστιξη, φυγή, ενοργάνωση, διεύθυνση μπάντας, ακορντεόν και πιάνο. Παρακολούθησε σεμινάρια χορωδιακής κατάρτισης και μαθήματα μονωδίας με τη σολίστ της Λυρικής Σκηνής, Αγγέλα Λαλαούνη. Έχει ασχοληθεί με την εκτέλεση, τη διδασκαλία, τη δημιουργία και τη διεύθυνση μουσικών συνόλων και χορωδιών.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Έχει διδάξει επί σειρά ετών ανώτερα θεωρητικά, ακορντεόν και πιάνο στα παρακάτω Ωδεία: Κέντρο μουσικών σπουδών Κοζάνης, ενώ παράλληλα δημιουργεί και διευθύνει την ορχήστρα του Ωδείου. Στη συνέχεια, διδάσκει στο Ελληνικό Ωδείο Καρδίτσας, ενώ παράλληλα διευθύνει την παιδική χορωδία του Ωδείου. Επίσης, έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Δημοτικό Ωδείο Νέας Ιωνίας Βόλου, στο Ωδείο Αγγέλας Λαλαούνη στη Λάρισα, στη Μουσική Σχολή Παλαμά Καρδίτσας, στο Αχίλλειο Ωδείο Λάρισας και στο Ωδείο Αγρίας Βόλου.

Από το 1986 έως το 1991 διετέλεσε αρχιμουσικός στη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας και έχει τιμηθεί από τη Δημοτική Αρχή για τη μεγάλη του προσφορά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης. Το 2004 ιδρύει τη Φιλαρμονική ορχήστρα Δήμου Νίκαιας, ενώ το 2005 αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Δημοτικής Χορωδίας Ελασσόνας δημιουργώντας παράλληλα και παιδική χορωδία. Το Σεπτέμβριο του 2008 αναλαμβάνει την ίδρυση και διεύθυνση της παιδικής κι εφηβικής χορωδίας των εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου και το 2011 ιδρύει στη Λάρισα τη μικτή χορωδία του Συλλόγου Κερκυραίων και φίλων της Κέρκυρας Θεσσαλίας Νικόλαος Μάντζαρος. Με τα παραπάνω μουσικά σύνολα έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές και εντυπώσεις. Έχει διασκευάσει και εναρμονίσει για Φιλαρμονική ορχήστρα, ορχήστρα ελαφράς μουσικής και χορωδία πάνω από 200 μουσικά έργα. Το 1993 έκανε τη μουσική επένδυση του χοροθεατρικού έργου «Λεωφορείο ο Πόθος» που ανέβασε το Θεσσαλικό Θέατρο σε χορογραφία του JorgePerdikis – Valouxi. Τον Ιανουάριο του 2009 ενορχήστρωσε για 50 μέλη συμφωνική Ορχήστρα μικτή χορωδία και σόλο φωνή, Σοπράνο, Άλτο, Τενόρο και Βαρύτονο το επικό ποίημα «Η Νιάουστα» του Νικ. Ταούλα που αναφέρεται στην απελευθέρωση της Νάουσας από τους Τούρκους το 1821.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Η Φιλαρμονική του Δήμου Κιλελέρ ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2004 ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νίκαιας και την εισήγηση του τότε Δημάρχου.

Έτσι λοιπόν σήμερα συμπληρώνει αισίως δώδεκα συναπτά έτη ενεργής και αδιάκοπης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, συμμετέχοντας ενεργά σε μία σειρά από ποικίλες επετειακές και θρησκευτικές εκδηλώσεις τόσο στην πόλη της Νίκαιας όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε αυτά τα 12 έτη δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις μαθητών που ξεκίνησαν τις μουσικές σπουδές τους στη Φιλαρμονική και συνέχισαν σταδιοδρομώντας πλέον και στον επαγγελματικό στίβο.

Αποτελείται συνολικά από 40 μέλη, εκ των οποίων 25 ενεργά και 15 μαθητευόμενα. Εκτός από τις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις, η Φιλαρμονική του Δήμου Κιλελέρ συμμετείχε το 2006 στα πολιτιστικά δρώμενα της Νίκαιας παρουσιάζοντας γνωστά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, επίσης την ίδια χρονιά πραγματοποίησε συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στα πλαίσια των εγκαινίων του νέου κτιρίου. Τέλος, το 2008 πραγματοποίησε χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας σε συνεργασία με την Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η νέα Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να στηρίζει και να ενισχύει με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή γιατί η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και πολιτισμική.

 

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Αναμφισβήτητα, η μουσική αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τρόπους εκδήλωσης και έκφρασης των ανθρώπινων συναισθημάτων. Αποτελεί το μέσο με το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε και να στείλουμε μία σειρά από μηνύματα που στοχεύουν κατευθείαν στην καρδιά και στο μυαλό μας, προκαλώντας πολλά και διαφορετικά συναισθήματα όπως χαρά, λύπη, ενθουσιασμό κ.α.

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

kdap banner

Με αρμοδιότητες που «εκτείνονται» από τον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής μέχρι το φιλόδοξο τομέα των αναπτυξιακών προγραμμάτων, η Κοινωφελής Επιχείρηση αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα «εργαλεία» του Δήμου μας.

Follow Us